Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 20/5 οι τελικές εκδηλώσεις διάχυσης του φετινού ΜΝΑΕ. Στην αίθουσα πολυμέσων και με συμμετέχοντες δια ζώσης, συναδέλφους που συμμετείχαν στο έργο, συναντηθήκαμε διαδικτυακά με κάποια σχολεία της πόλης μας, και παρουσιάσαμε αναλυτικά τις τέσσερις υποδράσεις του έργου "ΚΑΝΕ ΑΛΜΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΘΟΡΑ". Στη συνέχεια η διεύθυνση του σχολείου προσκάλεσε εκπαιδευτικούς από το συγκρότημα των ΕΠΑΛ στο μεγάλο αμφιθέατρο, όπου και παρουσιάστηκε εν συντομία το φετινό έργο και προβλήθηκε το τελικό βίντεο.
ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Επισκεφτήκαμε με τους μαθητές μας το αστικό πάρκο της Αγίας Βαρβάρας όπου και βρίσκονται αρκετά από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα της πόλης μας.
Τραβήξαμε πλάνα με τα πλημμυρισμένα ερείπια της παλιάς εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας, το παλιό καπνομάγαζο, το πέτρινο θεατράκι ,το αρχοντικό Αναστασιάδη, τον παλιό νερόμυλο κ.α.
Τους μήνες Μάρτιο και Φεβρουάριο ξεκινήσαμε με ιστοεξερεύνηση προκειμένου να διασαφηνίσουμε τον ορισμό της λέξης «μνημείο», μιλήσαμε για έργα τέχνης αλλά και ιστορικά κτίρια που αποτελούν μνημεία και εξερευνήσαμε τα «Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς».
Κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο ξεκινήσαμε την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων. Η θεματολογία τους αφορούσε κυρίως μικρές ιστορίες με ζώα. Συζητήσαμε τη σχέση μας με τα ζώα, μιλήσαμε για τα δικαιώματα των ζώων (Σύμβαση δικαιωμάτων των ζώων). Συνεχίσαμε με εφηβικά διηγήματα με κύριο θέμα «περιβάλλον και άνθρωπος» (σχέσεις αλληλεξάρτησης, εύθραυστες ισορροπίες).
ΥΠΟΔΡΑΣΗ 3 - Βασικές Τεχνικές ΚΑΡΠΑ στο μάθημα των Πρώτων Βοηθειών.
ΣΤΑΔΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
> >
ΥΠΟΔΡΑΣΕΙΣ 3 ΚΑΙ 4 / ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ - ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ