foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
.

ΓΕΝΙΚΑ:

 1. Το ΕΠΑ.Λ. είναι ένα ανοικτό στη κοινωνία, δημοκρατικό σχολείο, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση εις βάρος οποιουδήποτε λόγω φύλου, ηλικίας, θρησκεύματος, εθνικότητας κ.τ.λ.
 2. Κάθε μέλος της σχολικής κοινότητας δικαιούται το σεβασμό όλων των υπόλοιπων μελών (μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, σχολικών φυλάκων) και αντίστοιχα οφείλει σεβασμό σε αυτά.
 3. Προειδοποίηση! Οποιαδήποτε συμπεριφορά και πράξη που δημιουργεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα ή προσβάλει με κάθε τρόπο την προσωπικότητα των άλλων μελών της σχολικής κοινότητας είναι απολύτως απαράδεκτη και ελέγχεται.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ:

 1. Οι μαθητές παραμένουν μέσα στο σχολείο σε όλη τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματός τους. Σε περίπτωση ασθένειας ή άλλου έκτακτου λόγου, εξέρχονται μόνο μετά από άδεια της διεύθυνσης και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κηδεμόνα τους.
 2. Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του σχολείου
 3. Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο πριν χτυπήσει το κουδούνι  και παραμένουν στο προαύλιο. Η πόρτα του σχολείου θα κλείνει για όλους στις 08:25 και θα ανοίγει στις 14.15. Οι μαθητές μπορούν να εξέλθουν του χώρου του σχολείου μόνο μετά από ειδική άδεια από τη Διεύθυνση
 4. Οι μαθητές πρέπει να παρακολουθούν όλες τις ώρες του ημερησίου προγράμματός τους.

 

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

 1. Προσοχή! Οι επιτρεπόμενες  είναι 114. Ο μαθητής που υπερβαίνει τα παραπάνω όρια απουσιών χάνει την τάξη!
 2. Οι απουσίες από εποχική γρίπη διαγράφονται, εφόσον εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας .

 

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ:

 1. Δεν επιτρέπεται:
 • η κατοχή και η χρήση κινητού τηλεφώνου στο χώρο του σχολείου,
 • η εισαγωγή στις αίθουσες τροφίμων, αναψυκτικών, νερών κλπ,
 • η πρόσκληση και είσοδος στο σχολείο ατόμων που δεν ανήκουν στη σχολική κοινότητα χωρίς άδεια της διεύθυνσης,
 • η είσοδος των μαθητών στη αίθουσα μετά την είσοδο του καθηγητή σε αυτήν για οποιαδήποτε διδακτική ώρα,
 • η παραμονή των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας κατά τα διαλείμματα.
 1. Είναι υποχρέωση όλων η φροντίδα για την υποδομή και τον εξοπλισμό του σχολείου. Όποιος προκαλεί ζημιές  εκτός από τον πειθαρχικό έλεγχό του  υποχρεούται να αποκαταστήσει άμεσα τη ζημιά.
 2. Η συμμετοχή όλων των μελών της σχολικής κοινότητας πρέπει να είναι ουσιαστική τόσο στη καθημερινή λειτουργία του σχολείου όσο και στις άλλες εκδηλώσεις (εθνικές εορτές, σχολικούς περιπάτους, εκπαιδευτικές επισκέψεις κ.τ.λ).
 3. Το Υπουργείο Παιδείας δεν παρέχει τα βιβλία Αγγλικών Ειδικότητας για όλες τις ειδικότητες της Β΄ και Γ΄ τάξης καθώς και των βιβλίων Αγγλικών Γενικής παιδείας της Γ΄ τάξης.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ:

 1. Μετά από αποβολή μαθητή οι γονείς του πρέπει να προσέρχονται στο σχολείο για συνεργασία και ενημέρωση.
 2. Σε περίπτωση που ο αριθμός των ωριαίων αποβολών μαθητή ξεπεράσει τις 5, ο μαθητής παραπέμπεται στη διεύθυνση ως υπότροπος για έλεγχο συμπεριφοράς καθώς και τη λήψη παιδαγωγικών μέτρων σε συνεργασία με τους γονείς.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:

 1. Όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας απολαμβάνουν το σεβασμό των υπολοίπων στην συμπεριφορά τους, στην μάθηση, στην καθημερινότητα τους στο σχολείο.
 2. Κάθε μέλος της σχολικής κοινότητας έχει το δικαίωμα να προσφεύγει στον Διευθυντή του σχολείου σε περίπτωση που θεωρεί ότι αδικείται.
 3. Στα πλαίσια της σωστής λειτουργίας του σχολείου, η συνεργασία και ο διάλογος μαθητών – καθηγητών – γονέων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Για το λόγο αυτό είναι ευπρόσδεκτες όλες οι προτάσεις που θ’ αφορούν την καλύτερη  λειτουργία του σχολείου.

Επισκέπτες

Σήμερα 102

Συνολικά 52875

Αθλητισμός

Role Models - Θετικά Πρότυπα

Φωτογραφικό υλικό

Kahoot

Ανακατεύθυνση στον παλιό ιστότοπο του σχολείου

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σελίδα 4


Μαθητικά Περιοδικά
Ηλεκτρονικές εφημερίδες

Ξεχασμένες Πρακτικές
Σημερινές Λύσεις

Φεστιβάλ ταινιών
μικρού μήκους

Κινηματογραφικά
Νέα και... άλλα

Δραμινό
pc-game

Ερευνητικές εργασίες
Σχολικές Δραστηριότητες